Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hőkamera

Rendezés:
Gyártó: Hikvision
Érdeklődjön!
576.552 Ft
Gyártó: Hikvision
Rendelhető (2 hét)
296.641 Ft

HŐKAMERA TECHNOLÓGIA

Minden, a környezetben előforduló tárgy, melynek hőmérséklete az abszolút nulla foknál magasabb, érzékelhető mennyiségű IR tartományú elektromágneses sugárzást bocsájt ki magából.

A hőkamerák ezt az IR sugárzást alakítják át az emberi szem számára értelmezhető információvá.

 

Testhőmérséklet mérése:

A Hikvision emberi testhőmérséklet mérésre specializált eszközee akár 0,3°C fokos pontossággal képesek meghatározni egy személy testhőmérsékletét ún. feketet test együttes alkalmazásával. Amennyiben ilyen segédeszköz nem része a mérő rendszernek, úgy 0,5°C pontosságot lehet elérni.

Az ilyen eszközök alkalmazása nagyban megkönnyíti az ellenőrzést és lázas emberek kiszűrését, mivel egyetlen másodperc alatt képes eredményt adni, emellett akár több, 10-15 ember egyidejű adatait is képes megjeleníteni. Továbbá nem igényel semmilyen kontaktot, nagy távolságból biztonságosan elvégezhető az előzetes szűrés.

A teshőmérséklet mérő hőkamerák pontosabb kalibráláson esnek át, mint a hagyományos hőkamerák, mérési tartományuk 30-45°C fok közötti tartományra esik, ez biztosítja, hogy a hagyományos hőmérséklet mérő kamerákhoz képest (-+2°C mérési hiba) pontosabb.

A látható fényű kamera rendelkezik arc észlelés analitikával, mely azt teszi lehetővé, hogy csak annak az objektumnak (arc) a hőmérsékletét mérje és vegye figyelembe a kamera riasztás esetén, amit valóban mérni kell. Ezzel kiszűrhetők egyéb meleg hőforrások, pl. forró káve, tea okozta téves riasztások.

Maszk, illetve szemüveg viselése nem zavarja meg az analitikát.

Az eszközök természetesen nem rendelkeznek olyan pontossággal, mint egy kézi hőmérő, így csak előszűrésre alkalmazható, a gyanús eseteket minden esetben egy kalibrált orvosi műszer alkalmazásával kell ellenőrizni.

 

BISPEKTRÁLIS hőkamera 

A kamera támogatja a tűzérzékelést, és kiváló minőségű belső hardverelemekkel, valamint látható fénnyel és infrafénnyel (bispektrális képtechnológiával) alkot képet. 

A bispektrális képtechnológia „kép a képben” előnézetet és képösszeolvasztást alkalmaz, amivel pontosan rögzíteni lehet a riasztást kiváltó eseményeket. Ennek köszönhetően a helyzet kiértékelése és a veszély mértékének felmérése gyorsan megtörténhet. A kamera egyetlen csatornán keresztül rögzíti a képeket, ami csökkenti a sávszélesség-igényt, és egyszerűbbé teszi az élő előnézet funkció alkalmazását, mivel nincs szükség a hőkép- és a láthatófény-csatornák közötti váltásra.

A két funkcióval (tűzérzékelés és behatolásjelzés) rendelkező kamerát elsősorban beltéri használatra tervezték, különösen áruházakba, múzeumokba, adatközpontokba és bankokba, illetve minden olyan helyre ahol ezek a funkciók szükségessé válhatnak. Széles látószögük (max. 90°), valamint kompakt kialakításuk révén könnyen telepíthetők, és kényelmesen használhatók.

 

Teremtsen 24 órás védelmet vállalkozása számára hőkameráink segítségével, amelyek mindegyike kiváló minőségű.

Keresés