Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hőkamera

A hagyományos kerületvédelem számára a két leggyakoribb kihívást a gyakori téves riasztások és a korlátozott fényviszonyok melletti gyenge képminőség jelenti. Mivel a hűtés nélküli érzékelőrendszer (fókuszsíkban lévő detektorsor) a látható fény helyett a hősugárzást érzékeli, így a hőkamerák gyakorlatilag bármilyen időjárási és fényviszonyok mellett „látják” a tárgyakat és a tájat. A Hikvision biztonsági hőkamerái fejlett hőérzékelőket használnak, amelyek a nagy hatékonyság mellett kiváló képteljesítmény elérését teszik lehetővé. Ideális megoldást jelentenek a folyamatos, napi 24 órás kerületvédelem céljára.

A Hikvision biztonsági hőkamerák az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

 

Kiváló képstabilitás

A kamerák stabil, folyamatos videót rögzítenek, függetlenül az olyan környezeti tényezőktől, mint például a teljes fényhiány, a ragyogó fény, a háttérvilágítás, az árnyékok, a köd, a füst vagy az eső.

 

Nagy pontosságú riasztások

Rendkívül hatékony érzékelést tesznek lehetővé, így többek között a következő feladatok ellátására is ideálisak: vonalátlépés, behatolás, a területre való be- és kilépés érzékelése. A beépített grafikai processzorok (GPU-k) használatával a mélytanulási algoritmusok képesek csökkenteni a nem emberi és nem jármű jellegű objektumok által kiváltott téves riasztások számát. Kiválóan alkalmazható kültéri kerítésvédelem behatólás riasztásához.

 

Javított képalkotás

A Hikvision biztonsági hőkamerái kettős spektrumú képegyesítő technológiát is alkalmaznak, amely a hőképeket optikai képekkel egészíti ki, így részletgazdagabb képeket eredményez. Ennek köszönhetően a felhasználók hatékonyabban azonosíthatják a rejtett objektumokat és a szokatlan eseményeket. A kétmodulos kialakítás csökkenti a különálló hő- és optikai kamerák telepítésével kapcsolatos költségeket.

  •  
Rendezés:
Hőmérséklet tartomány:    -20°C - +150°C
Hőmérsékleti pontosság:    ± 8°
Hőkamera látószög:    50 °, 37 °
 
Gyártó: Hikvision
Cikkszám: DS-2TD2117-3/V1
Raktáron
314.808 Ft
Hőmérséklet tartomány:    -20°C - +150°C
Hőmérsékleti pontosság:    ± 8°
Hőkamera látószög:    25 °, 18.7 °
 
Gyártó: Hikvision
Cikkszám: DS-2TD2117-6/V1
Raktáron
314.808 Ft
Hőmérséklet tartomány:    -20°C - +150°C
Hőmérsékleti pontosság:    ± 8°
Hőkamera látószög:    50 °, 37 °
Fix kamera látószög:    87 °, 46 °
Gyártó: Hikvision
Cikkszám: DS-2TD2617-3/V1
Raktáron
363.610 Ft
Hőmérséklet tartomány:    +30°C - +45°C
Hőmérsékleti pontosság:    ± 0.5°C
Gyártó: Hikvision
Cikkszám: DS-2TP31B-3AUF
Raktáron
816.782 Ft

HŐKAMERA TECHNOLÓGIA

Minden, a környezetben előforduló tárgy, melynek hőmérséklete az abszolút nulla foknál magasabb, érzékelhető mennyiségű IR tartományú elektromágneses sugárzást bocsájt ki magából.

A hőkamerák ezt az IR sugárzást alakítják át az emberi szem számára értelmezhető információvá.

 

Testhőmérséklet mérése:

A Hikvision emberi testhőmérséklet mérésre specializált eszközee akár 0,3°C fokos pontossággal képesek meghatározni egy személy testhőmérsékletét ún. feketet test együttes alkalmazásával. Amennyiben ilyen segédeszköz nem része a mérő rendszernek, úgy 0,5°C pontosságot lehet elérni.

Az ilyen eszközök alkalmazása nagyban megkönnyíti az ellenőrzést és lázas emberek kiszűrését, mivel egyetlen másodperc alatt képes eredményt adni, emellett akár több, 10-15 ember egyidejű adatait is képes megjeleníteni. Továbbá nem igényel semmilyen kontaktot, nagy távolságból biztonságosan elvégezhető az előzetes szűrés.

A teshőmérséklet mérő hőkamerák pontosabb kalibráláson esnek át, mint a hagyományos hőkamerák, mérési tartományuk 30-45°C fok közötti tartományra esik, ez biztosítja, hogy a hagyományos hőmérséklet mérő kamerákhoz képest (-+2°C mérési hiba) pontosabb.

A látható fényű kamera rendelkezik arc észlelés analitikával, mely azt teszi lehetővé, hogy csak annak az objektumnak (arc) a hőmérsékletét mérje és vegye figyelembe a kamera riasztás esetén, amit valóban mérni kell. Ezzel kiszűrhetők egyéb meleg hőforrások, pl. forró káve, tea okozta téves riasztások.

Maszk, illetve szemüveg viselése nem zavarja meg az analitikát.

Az eszközök természetesen nem rendelkeznek olyan pontossággal, mint egy kézi hőmérő, így csak előszűrésre alkalmazható, a gyanús eseteket minden esetben egy kalibrált orvosi műszer alkalmazásával kell ellenőrizni.

 

BISPEKTRÁLIS hőkamera 

A kamera támogatja a tűzérzékelést, és kiváló minőségű belső hardverelemekkel, valamint látható fénnyel és infrafénnyel (bispektrális képtechnológiával) alkot képet. 

A bispektrális képtechnológia „kép a képben” előnézetet és képösszeolvasztást alkalmaz, amivel pontosan rögzíteni lehet a riasztást kiváltó eseményeket. Ennek köszönhetően a helyzet kiértékelése és a veszély mértékének felmérése gyorsan megtörténhet. A kamera egyetlen csatornán keresztül rögzíti a képeket, ami csökkenti a sávszélesség-igényt, és egyszerűbbé teszi az élő előnézet funkció alkalmazását, mivel nincs szükség a hőkép- és a láthatófény-csatornák közötti váltásra.

A két funkcióval (tűzérzékelés és behatolásjelzés) rendelkező kamerát elsősorban beltéri használatra tervezték, különösen áruházakba, múzeumokba, adatközpontokba és bankokba, illetve minden olyan helyre ahol ezek a funkciók szükségessé válhatnak. Széles látószögük (max. 90°), valamint kompakt kialakításuk révén könnyen telepíthetők, és kényelmesen használhatók.

 

Teremtsen 24 órás védelmet vállalkozása számára hőkameráink segítségével.

Keresés